World Vision Romania

Doneaza o masa calda copiilor nevoiasi de la sate!

Ti se pare nedrept ca din cauza saraciei multi copii de la tara sa abandoneze scoala? Malnutritia, lipsa educatiei si gradul scazut de ocupare intretin starea de saracie din Romania, mai ales cea din mediul rural. Copiii din familiile nevoiase de la sat nu vin la scoala pentru ca nu au haine si merg la culcare flamanzi, muncesc, raman in urma cu invatatura si au rezultate din ce in ce mai proaste. In final abandoneaza scoala si o data cu ea si viitorul.

Pentru acesti copii fundatia World Vision Romania initiaza programul 'Paine si Maine'. 2.500 de copii din judetele Dolj, Valcea si Vaslui vor primi dupa ore o masa calda la scoala. Astfel, vor fi mai bine hraniti si mai sanatosi, vor obtine rezultate mai bune la invatatura. Ajutorul indirect ii va stimula pe parinti sa isi lase copiii la scoala indiferent de greutati. Donează 2 euro (tva inclus) prin SMS la 8844 cu textul PAINE și copiii de la sate vor avea parte de hrana si educatia de care au nevoie.

De-a lungul anilor, ca ambasador World Vision Romania, Calin Goia a fost mereu aproape de proiectele noastre si ne-a ajutat sa facem cunoscute problemele cu care se confrunta copiii nevoiasi de la sate, pentru care adesea lipsa de hrana este o problema zilnica. Se alatura si campaniei Paine si Maine pentru ca si lui i se pare nedrept ca din cauza saraciei, copiii sa abandoneze scoala.

Habitat for Humanity Romania

Putem combate locuirea sărăcăcioasă cu ajutorul vostru!

Raisa, de un an, si Madalin, de trei ani, au sansa sa o ia de la capat, alaturi de mama lor Loredana. Ei se vor muta intr-o casa noua, in care se vor putea bucura de copilarie. Loredana a facut un gest ce a emotionat o tara. Femeia, ce provine dintr-o familie numeroasa si extrem de saraca, a returnat politiei un portofel pe care l-a gasit pe strada. In portofel erau 1.000 lei si acte, iar Loredana spune ca nu a avut niciodata atatia bani si ca nu s-a gandit nicio clipa sa pastreze portofelul. Cand a gasit portofelul, Loredana mergea la primaria din sat pentru a cere 15 lei, cu care sa cumpere lapte pentru fetita ei numai un an. Habitat for Humanity Romania, cu sprijinul unei televiziuni naționale, a unor companii si oamenilor de bine, a început constructia unei case pentru Loredana si copiii sai. Constructia casei se realizeaza la Berca, Buzau.

Cum poți sa o ajuti si tu pe Loredana sa o ia de la capat:
– Doneaza în contul Habitat for Humanity Romania. Detalii aici Habitat.ro
– Fii voluntar la constructia casei! Voluntarii pe santierul Habitatul for Humanity Romania trebuie sa isi asigure costurile de transport, echipamente și mâncare si trebuie sa faca o donatie pentru sprijinirea nevoii de locuire decenta. Cere detalii la alex.sbircea@habitat.ro.

Habitat pentru Umanitate caută să elimine adăpostirea sarăcăcioasă şi lipsa de adăpost din întreaga lume şi să facă din locuirea în condiţii decente o problemă de conştiinţă şi de acţiune perpetuă a comunităţilor afectate de această situaţie. Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate) este o mişcare creştin-ecumenică, non-profit care construieşte şi reabilitează locuinţe pentru familii defavorizate. Organizaţia a fost fondată în 1976 în SUA de către Millard şi Linda Fuller şi a revoluţionat la nivel mondial conceptele de locuire socială, de voluntariat şi de implicare socială a comunităţilor locale. În domeniul locuirii sociale, Habitat for Humanity a devenit una din cele mai importante organizaţii din lume. Habitat cheamă toţi oamenii, indiferent de statutul lor social sau economic, să lucreze împreună, în parteneriat, pentru a atinge acest scop de a elimina locuirea substandard.

La nivel global Habitat for Humanity Internaţional a construit peste 600.000 de locuinţe sigure, decente şi accesibile. Peste 3 milioane de oameni din mai mult de 3.000 de comunităţi din 80 de ţări din întreaga lume au beneficiat de programele Habitat.

Habitat for Humanity este o prezenţă activă în România prin programele la nivel naţional şi prin organizaţiile Habitat afiliate din Beiuş, Cluj, Piteşti, Rădăuţi, Craiova, Comăneşti, Cumpăna şi Ploieşti. Până în acest moment, mai mult de 3.307 de familii nevoiaşe din România au beneficiat de sprijinul organizaţiei Habitat for Humanity România.

Western Transylvania Studios

Despre cei care au produs filmul ``Calea Dunarii``

WTS - Western Transylvania Studios