Cu o masă caldă Voltaj susține lupta împotriva abandonului școlar

By mai 17, 2016Stiri

Programul Pâine și Mâine dezvoltat de World Vision atrage copiii la școală oferind o masă caldă în fiecare zi. World Vision România a lansat un nou program prin care își propune să lupte, alături de donatori și sponsori, împotriva abandonului școlar ajuns acum la rate îngrijorătoare în România.
Fundația dezvoltă programe sociale în România de 26 de ani, timp în care a testat cele mai bune metode de a lupta împotriva sărăciei și de a contribui la o îmbunătățire pe termen lung a situației comunităților defavorizate.

Programul Pâine și Mâine susținut de Trupa Voltaj își are originea în această experiență acumulată în teren, din care World Vision a învățat că doar educația poate sparge bariera dintre sărăcie și o viață decentă. De aceea, Pâine și Mâine nu oferă doar ajutor financiar familiilor defavorizate, ci și o șansă ca cei mici să își continue studiile și să iasă din cercul vicios al sărăciei. Prin programul Pâine și Mâine copiii din clasele primare primesc o masă caldă în fiecare zi, servită după terminarea orelor, în cadrul școlii. Apoi, sub coordonarea profesorilor, cei mici rămân în clase pentru încă două ore timp în care rezolvă teme sau participă la activități de grup. În cele mai multe dintre situații, copiii nu ajung la școală pentru că sunt flămânzi, nu au cele necesare şi nu are cine să îi susţină în demersul educațional. Programul oferă astfel un ajutor important pentru întreaga familie, motivând părinții să își trimită copii la școală.

În aprilie 2016 au fost acumulate fondurile necesare pentru implementarea etapei pilot a proiectului, 213 copii din 6 județe din Vâlcea și Dolj primind acum o masă caldă după terminarea orelor. Prin sprijinul donatorilor individuali și al sponsorilor, World Vision are ca obiectiv extinderea proiectului în aceste județe dar și în Vaslui și creșterea numărului de beneficiari la 2.500 de copii.

Toţi cei care cred în puterea educaţiei pot susține asigurarea hranei prin contribuții pe site-ul proiectului www.painesimaine.ro sau prin donaţii de 2 Euro, printr-un SMS cu textul PÂINE, la 8844. Costul unei mese este de 10 lei și este compusă din felul întâi, felul doi și desert și este oferită la şcoală prin intermediul unor firme specializate care răspund pentru calitatea și siguranța alimentelor.